Sunday, May 30, 2010

Wanita IT memasak. Disaster kah?

Saya memang tak berapa pandai memasak
Kalau masak lauk tu alhamdulillah lah setakat ni belum ada yang keracunan makanan lagi hehe
Tapi kalau bab kuih muih, kek, biskut segala memang fail
kalau jadi kek sekali pun, mesti jadi kek bentat +_+

Tapi
Saya suka memasak
Saya suka memasak makanan yang saya suka makan
Kalau saya suka makanan tu, saya akan masak selalu dan makan puas2
Sedap ke tak sedap ke lain cerita
haha..okey sungguh buruk lantak


And bila encik husband balik, saya try la masak mcm best sket
lain dari menu biasa saya
menu biasa saya - ikan goreng dgn sayur hehe...
So kalau Encik Husband balik, up la sikit menu tu, maybe ada udang ke, sotong ke, dessert sikit
heheh


Lepas penat saya bersilat kat dapur, ini lah yang saya dapat...
Antara makanan yang saye suka makan....
Simple,
But i love to eat it...;p




konon buat dadih bentuk love lah...
dalam bekas love tu, nampak cantik aje
sekali dah tuang kat pinggan, dia jadi melebar plak camni

*tp me and my husband have a big smile while eating it....;p*






Ni...daging rendang resepi sendiri...
encik husband suka makan daging so saya tibai aje resepi ni...
Rasa dia sedap lah juga +_+
Tapi daun kunyit ni nampak sangat dipotong oleh orang yang tak pandai memasak...huhu





ohh...ni memang fav saya...
udang nestum
walaupun rupa dia tak cantik macam kat restoran....tapi rasa dia sedap ngeh...ngeh...




So takdelah disaster sangat kan?
ok lah tu...dari tak pandai masak langsung hehehhe... (ayat sedapkan hati. Padahal kalau balik kampung, rasa gugup gila duduk kat dapur dengan kakak-kakak ipar yang memasak macam Chef Wan)

Akan datang, saya nk cuba buat tar plak
tart custard, cheese tart...blackberry blueberry tart...dan segala macam tart lah...
Sebab saye suka makan tart!! +_+

Kalau time besday, orang bagi kuih tart pun takpe hehehhee



4 owesome!!:

iniresipisaya said...

Ouh sedapnya udang telur tu, slurp !

♥Hernee Nazir♥ said...

ok la ni mas..asalkn perut en.husband knyang n die suke..

akk pn agk gugup bile msk ngn MIL n SIL bile balik kg..hehehe

..::daria::.. said...

alamak mas..seriusly sume nampak sungguh menyelerakan! :D

buatla entry resepi utk lauk2 tu mas..bole sy try jugak nanti..esp udang nestum tu..1st time sy tgok tau..yummy! ^_^

Zaza said...

iniresipisaya -> betul..mmg sedap!! hehe

kak hernee -> masalahnye husband saya tu kalo ditanya, semua OK! Lauk masin pn ok! haha

noma -> heee...malu lah nk bagi resipi...noma carik dekat internet pn sama aje resipi dia...:)

Related Posts with Thumbnails