Wednesday, December 16, 2009

Dapat makan memang best...lebih-lebih lagi kalau free

hehe..cuma tak sempat amik gambar aje...hari ini ada orang belanja Starbucks dark mocha dgn big apple..Thanks ye En. Cekebui bui... (betul ke aku eja nama ko ni)....Padahal aku rasa bersalah la jugak, bukan tolong ape sangat pun...tapi sebab ko baik ati atau pun dermawan kan maka ko pun belanja aku makan benda-benda terlebih kalori ni..Sengaja la tu nak bagi aku GEMIK balik...cis...

P/s: Lain kali kalo ko ada problem boleh mintak tolong aku lagi T_T...
Agak-agaknya kalo aku mintak ko banje cincin lebah dekat coach tu dapat tak ekkk? hahaha..

Monday, December 14, 2009

Layankan ini lagu...walaupun jiwa kalah perempuan PMS...

Minggu ni tidak ada mood hendak rajin di office kerana tidak sabar hendak jalan2 hujung minggu ni...pergi mana? owh...pergi wedding cik bulan...nak melaram baju baru...kasut baru...tudung baru beli kat ariani yang mahal cekik darah walaupun 50% offer...T_T...eh2...bukan...bukan pergi nak melaram...pergi tengok Q bersanding sebenarnya...ehehehhe

Akhirnya dah nak jadi isteri orang member ku seorang ni...selamat dah sume kawan-kawan rapat di office...tahniah Cik Q!!!!! Pasni jadi isteri orang dah so takleh nakal2 sangat...nakal2 sket boleh hahaha....

anyway sebab mood yang mengalahkan perempuan PMS sebab boss tak ada, network engineer tak ada, so saya kena jadi boss, jadi network engineer, jadi system admin, dan jadi kerani scan document sekali cait!!!!

Tak kisahlah, yang penting dapat layan lagu ni..oh sungguh layan...support malaysian music!!! hehehe...



Aizat - Lagu Kita

Deras hati ku berdetar
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam.... teman kita
Dengan angin meniup sayu

Ku petik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus...
Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar
Lagu ini hanya untukmu
Arah hidup kita
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah Lagu Kita

Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Terciptalah Lagu Kita


Nak download kat mana? carik sendiri dekat Encik Google...Sebab aizat comel so aku tanak bagi link dia haha...(padahal kau macam tak pandai cari sendiri)



Thursday, December 10, 2009

Untuk kawan-kawan seangkatan

Dimana-mana office pun ada manusia yang serupa..
yang bias...
yang tak nak mendengar pendapat orang...
yang suka aim orang bawahan...
yang asyik ingat orang bawahan tak ada kerja...
yang ingat kalau orang bawahan bukak browser tu maknanya dia surf internet
bukannya buat kerja...
yang suka jerit-jerit dalam opis...
yang suka kutuk orang bawahan kuat-kuat kalau dia tak suka dekat orang tu
yang menyebabkan sampai orang berhenti kerja...


marilah kawan-kawan kita update CV....
mungkin ada ketenangan hati dan kegembiraan yang menanti di tempat kerja yang lain....

Saturday, October 17, 2009

Photo tag paling kelakar dalam FB


Sampai sekarang pun masih ketawa kalau tengok gambar ini....

Sampai hati kau semut api a.k.a azang...ade ke kau kata aku ikan ebek...huwaaaaaa.....


Masnizah Mohadi that was my real name...so why have i become an ebek fish? haha



Walaupun sedih tapi tak tertahan...nak ketawa juga...mengapa oh mengapa...

siza....ini penganiayaan terhadap kita berdua...uuuuuuu....

Wednesday, October 14, 2009

Ibarat stokin 2 jari

Cepatnya masa berlalu...tik..tok..tik..tok...

Masa kecil tidak ingat perkara yang berlaku. Saya mula ingat hanya ketika umur 5 tahun, ikut abang panjat pokok durian belakang rumah. Kemudian tidak pandai turun. Kena tinggal dengan abang. Dengki betul abang-abang saya ni.

....Akhirnya terjun sahaja dari atas pokok durian sendiri dengan bangganya...hehe

Kemudian...masuk sekolah tadika. Seronok sekali sebab ada playground...

Masuk darjah 1 dekat Sekolah Kebangsaan Morni Pok..nama cikgu sudah tidak ingat...tetapi masih ingat seorang budak lelaki cute...eheheh...(ok darjah 1 kepala sudah tidak fokus. Jangan ikut)

Masa darjah 5 di sekolah yang sama...cinta monyet dengan budak cute di atas...haha.... (terpulanglah hendak ikut atau tidak sebab darjah 5 dah besarkan. Tetapi masih tidak digalakkan...). Nyaris kantoi surat cinta dengan mak..T_T

Tingkatan 1 bersekolah di Sekolah Menengah Tanjung Adang...putus cinta...sob...sob...

3 minggu selepas itu...cinta baru....
Betullah kot cinta monyet...T_T

Tingkatan 4 pindah sekolah lain - Sekolah Menengah Gelang Patah. Ambil aliran sains sebab result agak baik semasa PMR...7A 1B.Kira ok lah kan? (Perlukah bagitau saya best student sekolah ketika itu? hihi...) Orang yang bercinta dan putus cinta pun boleh dapat result yang baik - ANDA MENENTUKAN HALA TUJU HIDUP ANDA..KALAU HENDAK JADI BAIK..BAIK LAH...KALAU HENDAK JADI JAHAT...JADI JAHAT LAH...SO SENDIRI FIKIR....


Kenapa tidak masuk sekolah asrama? Mak tidak benarkan sebab saya satu-satunya anak perempuan. Bongsu pulak...uuuuuu...sangat sedey waktu itu...seminggu merajuk dengan mak...and sampai sekarang pun ada merajuk sikit-sikit...sebab waktu itu fikir jika masuk sekolah asrama mungkin ada peluang pergi oversea..haaha perasan pandai

Form 5...nasib sama seperti PMR jadi tidak perlu diulangi di sini ditakuti bangga diri..T_T

Diploma di UiTM Dungun..CS 110...Diploma Sains Komputer...ketika ini tahun 1999 abah belikan handphone sebab risau hendak hantar anak bongsu kesayangan belajar jauh*- jauh sebab saya tidak pernah tinggal berjauhan dengan keluarga...

Waktu itu, rasanya satu kolej tak sampai 10 orang yang pakai handphone and kalau handphone saya berbunyi semua orang tengok. Zaman itu handphone boleh dikira sebagai barang yang jarang-jarang budak umur 18 tahun pakai...ringtone ketika itu pun masih polifonik dan sim card sangat mahal...kalau tidak silap harga sim card ialah RM 400...Sekarang RM 10 pun dah dapat ye

Sambung degree di Uitm Shah Alam Cs 220...duduk Kolej Melati and Mawar. Setiap tahun dapat duduk kolej sebab saya penghuni kolej UiTM yang rajin pergi aktiviti kolej hehe...Usahakan duduk kolej sebab saya memang tidak mahu duduk luar kampus...horor macam-macam cerita dengar pasal student duduk luar. And terpenting sekali MALAS hendak bangun awal pagi berebut bas nak pergi Seksyen 2...

Bekerja...Berkahwin...Melahirkan anak 7 bulan yang lepas dan kini saya sedang sibuk dengan urusan pekerjaan dan menguruskan badan T_T. Untungnya nasib kawan saya di mana teman lelaki belanja pakej London Weight Management RM 6000...wahhhhh... <- khas buat en. husband saya...T_T

Kini rutin yang berbeza...setiap hari melihat muka anak kecil saya yang kini semakin hari semakin tembam dan pipi pun jadi labuh haha. Dari stokin yang hanya muat 2 jari saya..kini setiap bulan perlu beli stokin...




Agaknya bagaimana rupa nya bila besar nanti....adakah semuanya saling sayang menyayangi seperti hari ini....

Hidup ini begitu cepat berlalu...ibarat stokin 2 jari anak kecil saya...masih banyak perkara perlu dilakukan dalam hidup ini...berusahalah!!

Wednesday, October 7, 2009

Johor-KL-Perlis balik kampung journey

Hohoh..Sebelum berceloteh dgn panjang lebar, saye nk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada anda semua…walau di mana anda membaca blog saya ini..di desktop, laptop, netbook, screen lebar Handphone sony ericsson xperia x1 baru anda, maupun di perbatasan hehee… Maaf zahir batin ye…

Bagaimana raya tahun ini?Seronok? Bagi saya raya tahun ni amat menyedihkan sebab tak dapat merayakan hari raya pertama malah, terbaring sahaja atas katil, tak dapat makan ketupat,kuah kacang, kari ayam…(heh dh lapar ni)..semata-mata sebab perut masuk angin dan muntah. Kira macam kembung perut la…ingatkan newborn je kembung perut rupanya org dewasa pn boleh kena…and sebenarnya memang sakit sangat. So patutlah kalo baby kembung perut dia akan nangis menjerit-jerit ehhh…mestilah baby rasa lagi sakit…kan…

So sebab tak tahan sakit dari subuh…akhirnya gagahkan diri bangun nk pergi klinik.tu pun dah pukul 5 petang. And kalau nama tempat tu Gelang Patah, hari-hari biasa pun klinik tutup macam public holiday, lagilah hari yang memang public holiday kan…so ada 5 klinik dekat pekan…semuanya TUTUP! Cis…mana nak cari ubat. Takkan lah nak pergi hospital pulak…dah la tak mandi kan masa tu hehe…akhirnya terdengar iklan dekat Radio Sinar, pasal Woodwards Gripe Water. Apa tu? Tak pernah dengar pun ek? Hehe...benda ini lah...


Alhamdulillah selepas minum 3 teaspoon ubat ni, perut tak rasa menyucuk lagi...rasa nyaman aje perut...and selepas itu saya dah boleh bangun makan semua yang ada kat meja makan...muahahha..Cuma terkilan sebab baju raya pun tak sempat pakai tau!!! Huwaaa..... tak sempat amil gambar zulaikha first time pakai baju kurung. Mengamuk dia...panas agaknye hehe

So hari raya pertama dah burn....Esok kena balik kampong mertua yang jaaaaaauhhhhh dia mata...And bila saya kata jaaaauhhhh...tak ada lah di oversea...dalam Malaysia juga..tapi kampong saya dekat Johor and mertua dekat kuala perlis....jauh kan...hehe...total distance back and forth is 1698km...huhu...

Tengok map aje pun dah terasa penatnya...adoii laa...


Bergerak dari Johor hari raya kedua tapi sampai dekat perlis hari raya ketiga..ehe..singgah tido dekat KL dulu...tak larat la wey...jauh tu...penat tau...uuuuu....


Anda rasa penat? Mesti...mesti...saya tak mahu berehat...hanya mahukan ice cream baskin robbin yang tak mampu dibeli sebab mahal dan sedikit aje makan dah habis licinnn...


walaupun tidak memandu dan hanya duduk di belakang sahaja sambil makan ehehe....Oleh itu berkesempatan merakam gambar yang cantik pada pandangan mata saya tetapi mungkin tidak cantik pada gambar ini kerana yang rakam gambar ini hanyalah seorang jurugambar tak super dan hanya menggunakan 3.2mp camera Handphone...(kawan-kawan yang baik hati boleh main kutu ramai-ramai kalau hendak belikan saya SLR okay...T_T)

Dan saya paling over excited sekali bila dah masuk negeri Kedah sebab nampak sawah bendang. Cantik tau!! Hijau sahaja...saujana mata memandang...tak macam highway balik JB. Kalau tidak nampak pokok kelapa sawit, mestilah hutan belukar, ataupun pokok jati. Itu sahaja. Amatlah bosan dan tidak menarik langsung (sebenarnya saya ingin katakan jika letak poster Jordan Chan dalam Initial D sepanjang lebuhraya, ia akan menjadi lebih menarik dari mendapat duit raya...eh.eh..tak ada kaitan ek)

Ini adalah gambar-gambar yang sempat saya rakamkan...teruja tak? T_T


Ooohhh....saujana mata memandang...langit yang indah...haish...macam tak nak pergi mana-mana. Nak duduk kat highway ni aje tengok sawah bendang hehe....


First time tengok mesin ini live in action...selalu tengok dalam tv aje...nyaris-nyaris suruh en.driver berhenti. Dari kecik sampai ke tua ni hari-hari makan nasi tapi mesin ini pun tak pernah tengok dan tak tau pun macam mana teknologi dia...sapa tau boleh reply blog post ni ehehe..


Akhirnya penat lelah berbaloi...kami bertiga pun tiba ke destinasi pada waktu hamper mencecah 8 malam..Keluar dari rumah di KL pukul 11..maknanya perjalanan memakan masa 9 jam...ish2...ini naik kereta enjin 1.6 ke kereta kambing...hahaha....(kenapa kereta kambing dan bukan kereta lembu kena Tanya en.driver hehehe...)...

Iyelah...semenjak ada baby, kita tak boleh macam zaman bujang or zaman belum ada anak dulu...drive sampai tersengguk-sengguk atau tekan minyak samapi 160kmj. Kena fikirkan keselamatan keluarga...terutamanya anak tu...dan orang yang menunggu di rumah..mak ayah kita...So penat memang penat....tetapi tak boleh lawan anugerah orang tepenat di bawah....

Anugerah orang paling tepenat jatuh kepada....

...Jeng...

...Jeng...

...Jeng...



Kelindan kereta kambing tak sedarkan diri tetido dengan aksi begini...


Apa-apa pun yang penting kami selamat pergi dan kembali....semestinya akan balik Perlis lagi hujung tahun ni sambil singgah ke majlis perkahwinan kawan baik saya Cik Bulan (anda rasa nama sebenar ke) di kedah...ariba! ariba!!

Cik bulan, kitaorang nk goodie bag yg ada ice cream baskin robbin tau!!! hehehehhe


Monday, September 14, 2009

Bonus? Apa yang tidak perlu tapi ngada-ngada nak beli

haha...bonus raya okay!

Thanks to the management for approving the raya bonus.Nampaknya gimik para pekerja menjadi eh tak..tak...mmg setiap tahun pun ada bonus raya..sebulan gaji sahaja tapi Alhamdulillah...boleh beli itu..ini...itu...ini...

Apa benda yang tidak perlu tetapi saja ngada-ngada nak beli atau dalam erti kata lain..membazir!
hehe...
eh..eh..ni bukan membazir sangatlah sebab kalau membazir tu bila tak pakai...ni akan pakailah kalau beli nanti...hehe...akan penuhlah almari solekku dengan segala macam barang...hihi...

Sebab tak tau nak beli ape..so all afternoon i tengok-tengok website ni, and decide what to buy...
Best sangat masuk website ni sebab mata anda tidak akan mengantuk lagi kerana melihat iklan-iklan seperti:

Sale 50%
.....

ataupun

Fragrance Super Special...30% - 60% Sale..

Hehehe.....okay let's check it out...http://oth.strawberrynet.com/main.aspx



Can see the "Extra Special Discount" kan? It's in the blue circle heehee..

Kite boleh beli macam-macam dekat sini...from skin care..make up...hair care..woman's fragrance..men's fragrance...and with special discounts...tapi or course lah for selected items only...
Kite boleh shop by brand, or shop by product types...

So all the ladies...what brand you wear?Biotherm?Lancome?Stila?Benefit?SK-II?Estee Lauder? Elizabeth Arden? Semua ada di sini....


Shop by brand from A-Z



Kalau tak nak beli pun...orang kata cuci mata je....then sampai kat rumah pun masih terbayang-bayang eye shadow palette yang berwarna-warni...maskara curl,maskara volume, maskara itu..ini...hehehe...so akhirnya akan terbeli jugak la kot....

And for new customers, ada free Stila makeup for you!! huh..huh...

Lelaki pun boleh tengok website ni...beli facial foam for yourself (jangan tak mengaku pakai facial foam ye) or belikan your girlfriend/wife something she likes... Contohnye i nak beli benda ini sebab cute sangat...hehe...so orang yang berkenaan faham-faham lah ye...heeheee


Harganya di sini ialah RM 173...So my advice is, before you buy...pls check any lancome counter or website for the price..okay...


So tak nak cakap banyak-banyak...see it for yourself...
jangan salahkan I ya kalau duit you all berkurang dengan banyaknya...heeheee...




Tuesday, September 1, 2009

Pagi hari selepas hujan di kampung. Dan memori lama pun datang

Minggu lepas I dibenarkan masuk kerja lewat. hehe..bagus dapat bos yang memahami semata-mata i lambat balik petang sebelumnya. i kena assist vendor buat server migration project and luckily bos benarkan i masuk lambat. Sebab tiada OT, bos cakap kerja 8 jam sahaja.yayyy...

and anyway i pun tak paham kenapa management level takde OT sebab kalau kerja macam i, management level pun terpaksa balik lewat juga kalau ada any services down. And kalau namanya services down, tak kiralah pukul 2 pagi ke, 5 pagi ke, confirm orang akan call kita untuk problem solving.

Kadang-kadang cakap pun mamai-mamai lagi and mata pun tak nampak nombor siapa yang keluar dekat screen handphone (kalau nampak tak angkat la kot hehe) tapi terus sedar sebab technician ada cara nk buat kita terus terkejut berut and lupa nk tidur. Contohnye dia cakap macam ni, dengan cemasnya, "Network down satu PTP. Suma pc, dekat crane, dekat RTG, kat suma tempat, dah cuba macam-macam tapi tak boleh jugak. Kena buat cepat ni. Operation dah bising".....haa...cakap macam ni confirm kalau tidur macam kayu mati pun boleh bangun and trak ada rasa nak tidur lagi selepas itu. Kalau tak bangun juga, esok pagi masuk office mesti rasa nak berhenti kerja sebab kena maki hahhaa or malam tu tak boleh tidur lagi sebab technician call interval setiap 1 minit tanya update.

Tapi kerja tu macam welfare pulak sebab tak dapat gaji/OT pun kalau kerja lebih masa atau kena on-call dekat rumah. Technician jugak yang untung. Hujung bulan, gaji technician lebih banyak dari gaji kita huhu. Technician boleh pakai shade Oakley harga 800, kita pakai Bonia after sale harga 186 sahaja tau...huhuhu..and pencuci muka pun pakai Garnier sahaja yang harga 12 ringgit, wife technician boleh pakai SK11 uhuk2..ehhehee...untung kan...kalau tau dahulu macam ini, i nak jadi technician sahaja...dapat OT ujung bulan, beli handbag eheh.

And berbalik kepada tajuk entri i, disebabkan satu pagi yang boleh masuk lambat ni, i take my little daughter, Zulaikha for a short walk around the house. I duduk kampung. So memang privacy kalau hendak jalan-jalan kaki pun or jogging sekalipun memang tak ada orang kacau kecuali anjing dari kandang kuda sebelah rumah.

i ambil kesempatan tu, masukkan zulaikha dalam baby carrier, and i pun bawak my camera. Pagi tu memang nyaman sebab malam tadi nye hujan and pagi tu pun angin sepoi-sepoi bahasalah haha. Burung-burung pun datang banyak kacau abah yang tengah mesin rumput. So memang enjoy the moment. So, i memang kalau boleh tak nak pindah cari keje KL sebab duduk dekat kampung lagi best walaupun takde saloma bistro, butik coach, whatsoever....kantoi kalau husband i baca entri ni sebab nanti dia merajuk lah i tak nak pindah KL hahaha. (kalau nak jugak suruh pindah, kena bribe dengan coach poppy hehehhe)




jalan-jalan dengan zulaikha whom i carry in a baby carrier. Tak boleh dukung si pipi labuh ni macam tu aje sebab dia very excited and akan lonjak-lonjak ke sana ke mari. Heh...anak siapa la ni...




Okay. Ini jalan dari rumah ke jalan besar..dulu sebelum kahwin, masa rajin-rajin, i akan jogging kat jalan ni ulang alik sebab hendak pergi taman jauh dekat Bukit Indah. So jogging depan rumah aje perlahan-lahan. Then bila i nampak anjing nak keluar dari pintu pagar kandang kuda, i lari laju-laju (padahal tak laju pun sebab dah ehem-ehem haha - tak sanggup nak mengaku dah oversized haha)

Suasana selepas hujan memang enak. Rasa macam nak tidur zzzzz...walaupun masa hujan tadi dah tidur macam tunggul kayu




Inilah kandang kuda sebelah rumah. Owned by Singaporean. Very clean kuda-kuda ini memang diorang jaga sangat bersih, mandi 2 kali
sehari (korang pun kalau hujan mandi sekali aje or tak mandi langsung lepas tu pergi kerja sembur mnyak wangi banyak-banyak. Kantoi. hehe) sebab kuda-kuda ini digunakan untuk? heh sila interview tuan punya kandang kuda. Anyway, it is not open to public. Even i pun tak pernah masuk and pegang kuda tu walaupun dah dapat permanent green light dari owner. Hari-hari tengok kuda so rasa kuda tu macam kucing aje. Tak heran pun huhuhu




Tengok! Tengok! Bukan i aje yang feeling dengan suasana pagi selepas hujan ni. Kuda ni pun sama..siap berpartner lagi ceh..





okay itu di dalam gambar adalah rumah mak dan abah yang dikasihi. I cuma tumpang duduk aje. Belakang rumah ada bukit and kalau i nak teruskan usaha kurus, kena jogging naik bukit tu pulak la kot. Ambulan kena ready tunggu kat bawah ye. Bawak i pegi hospital.

Dulu jalan ini tak bertar. Setiap kali hendak raya, abah akan beli batu kerikil 2 lori sebab nak tambak jalan ni. Sebab setiap kali nak raya, mesti hujan lebat and jalan tanah merah pulak. Kesian orang nak datang rumah kata abah.

Yang jadi penolak gerabak - I lah. Magsa penderaan @ buruh kanak-kanak hehehhee. Tipu. Ikhlas bantu abah and hendak rumah kita cantik juga. Saayang abah.





Sebab sayang abah, letak gambar abah kat sini sedang mesin rumput dekat kebun depan rumah. Tak nak upah orang. Abah lebih suka mesin sendiri. Puas hati.





Ini parit kecik sebelah rumah. Masa zaman kanak-kanak dulu, waktu tengahari, selalu main dekat sini sorang-sorang. Akan ambil tapis santan kelapa mak kat dapur, cedok dalam parit ni sebab nak tangkap ikan hehehehehe.....dapat ikan tau!


Selalu berangan, and dah nama berangan so memang tak masuk akal pun. Berangan, alangkah bagusnya kalau kita kekal sebagai kanak-kanak. Tak perlu pikir pasal kerja, pasal bos, pasal harga minyak naik, nak beli handbag mahal, duit tak cukup bla, bla, bla.... Yang ada dalam kepala cuma main, tengok tv, makan, tidur. hehehhehe...

So untuk anda semua yang sudah menjadi ibu-bapa, hargai anak-anak anda dan berikan mereka kasih sayang supaya mereka dapat lalui masa kecil yang indah....seperti saya..walaupun tidak dibesarkan dalam kemewahan, saya bersyukur kepada Allah kerana mengurniakan mak dan abah yang menyayangi saya dan abang-abang, serta amat mementingkan pelajaran kami.

Terima kasih mak dan abah....Semoga adik pulak dapat membahagiakan mak dan abah...Amin....



Monday, August 24, 2009

Adakah email server saya juga berpuasa

Lalu dia mengambil keputusan untuk berhenti rehat 3 jam sekali sejak pukul 12 tgh hari siang tadi.

haha annoying gila kalau korang tak paham apa benda la perempuan ni merepek. Actually, i yang annoyed sebab email server dekat opis dah 4 kali hang hari ini, interval setiap 3 jam. So tadi pukul 10 malam dia dah hang sekali, means pukul 1 pagi lagi sekali. So, i kena remote connect to office from home now just to make sure when the service failed, i boleh troubleshoot. bah!

Ngantuk tetapi tidak boleh tidur kerana i sleep like a log. haha...

And masa down pukul 10 tadi, i tak sedar pun yang ramai orang call. Bila bangun ada 12 missed calls hihi... I rasa i kena tukar ringtone message i from lagu wonderpets - Telefon berbunyi tu kepada ringtone yang ganas-ganas sikit so i boleh bangun. Korang ada suggestion? ;p

Walaupun annoyed, i sempat update blog yang tak glamer ni heheh just for the sake of old time memories. Mana tau 5 years from now, i dah jadi CIO ke (terlebih sudah) and i akan gelak besar bila baca balik blog ni and at that time i pulak suruh my 2nd level support remote from home hehhehe.....

Okeh. Selamat Malam. Guten Nacht kata orang German. Cakap Jawa nanti i belajar from my mother :D


Thursday, August 20, 2009

Selamat berpuasa dan mintak maaf segalanya

Assalamualaikum dan selamat pagi!! eheh macam cikgu-cikgu pulak

So pagi tadi bersarapan pukul 6 pagi kerana begitu thrill hendak berpuasa esok (padahal terpaksa bangun awal kerana baby dah bangun and mak pula sudah masak sarapan pagi ;p)

Anyway sedang bersarapan, teringat pula bahawa ini adalah sarapan pagi terakhir sebelum bermula sebulan puasa esok. Jika Allah panjangkan umur, boleh jumpa lagi pagi hari raya dan bersarapan sekali lagi dan lagi untuk 11 bulan berturut-turut.

Sempena bulan ramadhan yang mulia ini (intro yang boleh di baca di mana-mana (^_^)) saya ingin meminta maaf segala kesalahan saya terhadap anda semua. Saya telah banyak menerima email-email seperti di bawah dan oleh kerana tidak sempat hendak membalas semua email, maka saya memohon maaf disini....

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan

"Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan

hal-hal yang berikut:

* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.


Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali.

Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang

meng-aminkan adalah Rasullullah dan para sahabat dan dilakukan pada

hari Jumaat.



Oleh itu saya terlebih dahulu memohon ampun dan maaf jika adaberbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja mahupun yang di sengajakan, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.



Saturday, August 15, 2009

Kehilangan kawan baik saya

Mungkin tidak semua orang seperti saya. Kerana siang tadi saya menonton drama Meteor Garden 1 yang download dari torrent, dan saya teringat kata-kata Huaze Lei yang handsome dan sentiasa buat saya ulang lihat berkali-kali dan saya tidak sudah2 menaip 2 baris ayat untuk report antivirus saya dari siang tadi..hehe...saya teringat kata-kata Lei...

"Only depressed person feels lonely"

Lonely. Maka itu saya perlukan kawan saya untuk bercerita, mengadu sakit pening, penat bekerja, tidak cukup tidur malam, ingin makan makanan kegemaran saya di tempat yang agak jauh, ingin berelak ketawa.

Tetapi kawan baik saya tiada. Hilang. Dari mata saya. Mungkin suatu hari nanti dia akan hilang jua dari hati saya. Kalau itu yang dia mahukan.

Saya sangat sedih.

Tapi mengingat kembali kata-kata watak Lei dalam Meteor Garden, lonely hanya di rasakan oleh orang yang depressed...Maybe i'm not there yet...So there's no need to feel depressed...

Tak mengapalah kalau kawan baik yang seorang ini tidak ingin lagi mendengar bebelan saya.....
Saya harus belajar berterima kasih dan menerima pemergian orang dari hidup saya...





Dahulu kita pernah sama-sama saksikan pemandangan ini...di pagi hari dengan kopi panas...


Terima kasih kerana pernah menjadi kawan baik saya yang sangat-sangat memahami dan menyayangi...Semoga Allah limpahkan kebahagiaan di dalam hidup awak....


Celcom Commercial - Scha and Fahrin Ahmad

Saya meminati Scha. So cute and selamba. And i like this tv commercial too...too cute lah. haha... org kata jatuh cinta tu semua indah..kena marah dengan boss, cepat2 call yang tersayang..dah lupe apa yang boss maki-maki tadi, tayar pancit pun tak apa...call yang tersayang..banyak keje, tak sempat makan, semua call yang tersayang...pendek kata semua indah lah. Yang tak indahnya...tunggu la anda semua rasai sendiri ehek...

Apa yang aku merepek ni. Aku nak kau orang layan la video clip ni berapa banyak kali pun sebab aku rasa vc ni comel la...pompuan...semua pun comel...haha..



comel kan?kan?

Monday, August 3, 2009

Kenapa setiap hari saya perlu balik kerja pada pukul 5:30

Waktu kerja di tempat saya adalah dari 8:30 - 5:30. Tetapi hairan, apabila ada orang yang balik pada pukul 5:30, orang yang masih berada di office akan cakap "awalnya balik".

5:30 bukan balik awal. Ia adalah balik setelah cukup masa bekerja. Kerana kita perlu pulang ke rumah. Kita ada keluarga. Mak ayah. Suami Isteri. Anak yang comel menanti di rumah. Yang lebih penting dari kerja itu sendiri.

Kerana orang-orang seperti saya, pukul 1:42 pagi masih lagi menghadap laptop untuk menyiapkan paperwork dan sebagainya. Ditemani anak perempuan saya yang semestinya sudah tidur. Baru lepas menyusu 2oz dengan mata tertutup tetapi mulutnya masih menghisap susu botol heehee...

Bagi saya, jika tiada masalah-masalah di pejabat, semua server berperangai baik, saya akan balik tepat pada pukul 5:30. Tidak sabar berjumpa dengan Zulaikha Arifa yang comel. Seperti yang pernah saya sebutkan sebelum ini - like mother like daughter heehee...

3 hari lagi zulaikha berusia 5 bulan. Sekarang ini, masih di dalam proses hendak bergerak ke hadapan. Punggung sahaja berjaya di angkat dan mulut akan mengeluarkan suara yang agak kuat mungkin kerana geram masih belum berjaya bergerak. Setiap hari pun begini dan setiap hari juga saya akan ketawa melihatkan keletah anak saya. Oleh itu, kepada rakan-rakan pejabat, mahupun user, jangan ganggu ketika saya bercuti kerana saya menjalankan tanggungjawab saya kepada anak kecil saya. Suatu hari nanti, anda juga begitu. Mesti korang serba salah nak call kan nanti? haha

Ini Nur Zulaikha Arifa.



Comel bukan? Seperti saya. hahahha....





Di dalam usaha bergerak ke hadapan masih berupaya pose kepada photographer






Akhirnya kepenatan. Photograher hilang idea bagaimana mahu membuatkan model di dalam gambar terus tersenyum ;p


Wednesday, July 29, 2009

Bitter Heart - Zee Avi

Yayy...thanks to che epy for introducing me to this sweet song. hehe.... untuk mendengar lagu, sila lah beli CD yg original...hehehe...if u wanna hear just this song, perhaps u can download it at 4shared.com....

Sun rays come down as seen when they hit the ground,
Children spinning around till they fall down down down.
I wait for you: it's been two hours now,
You're still somewhere in town,
Your dinners getting cold.
I rest my case you are always this late,
And you know how much I hate waiting around 'round 'round,
Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside,
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is gettin' just a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine.
And then you come and tell me the same reason as you did yesterday,
So tell me whats her name.
Doo doo da dum, doo doo da dum, doo doo doo doo doo doo da da dum dum, da da da da dum, da da da da dum, da da da da dum.
Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide,
Bitter heart, my bitter heart is just getting a little fragile,
Bitter heart, bitter heart of mine, of mine, of mine, of mine, of mine, of mine.


A very nice song!!!

Monday, July 27, 2009

happy day baby

out of nowhere tiba-tiba sahaja i feel happy. heh! I think woman is just like that. Tiba-tiba sahaja boleh happy and suddenly pun boleh
jadi sedih juga. Or is it just me? hehe


I'll feel happy just because i managed to download the song i like from the internet and email it to others using our office email
and changing the file extension to .doc just because our exchange server blocks .mp3 files. ehe...That's one tip hoe to bypass your
server configuration hehe..

I'll feel happy if someone send me a good morning email and wishes me good day at work.

I'll feel happy if no one is driving at 20km/h on the way to office and pretends that she/he didn't see that there are more than 5
cars queuing behind her/his car.

I'll be happy if someone gives me chocolate bars. Or chocolate cake. or whatever comes in chocolate hehe...


I'll be happy if my boss did not yell in the early morning and nagging bout people when he clearly can see that the people he's nagging
is not there!!

I'll be happy all day long if the people whom i care about, care about me too...and says he miss me huhu

I'll be happy if we really get the bonus paid before raya...hahaaa....This is extremely nuts!

Actually i can be happy...even though a lot of things had changed and i have to make myself change in order to cope with everything,
i wish that somebody can make me happy...i guess you did not know that when you ask me of my day and hears me nagging about the people
i don't like, nagging about how much works has been dump at me, you actually make me happy by lending your pair of ears and heart.

Happy all the time!!




Friday, July 3, 2009

Anak ibu dah pandai meniarap

Since now i've become a mom, i think i wanna record every progress made by my precious and cute little one. All the while i've been worrying if she'll be developing slowly sebab i'm not really a good mother (hujung minggu dihabiskan dgn surfing www, doing house chores and update blog haha).

Anyway, bersyukur kehadrat Allah s.w.t kerana dengan izinnya my daughter is able to show her wonderful progress. Sekarang dah boleh meniarap. Takde mengiring2 dah tau2 dia dah meniarap terus. Kalau tak berjaya meniarap sbb tangan tertindih badan, dia akan marah2..ah comel!

haha..okay Zulaikha. Since ibu don't really have anything in particular that could help you with the meniarap skill, i do have a love note for you...What matters is inside your heart..kan? kan?


Love note for my darling daughter Nur Zulaikha Arifa

I suppose people will say "Alah pandai meniarap pn dah nk kecoh" and i don't care a damn about it. I enjoy and grateful on my daughter's progress.



Align Center

Wednesday, June 24, 2009

Doa ketika terjadi penyakit menular


Hari ni shj dapat berpuluh email pasal H1N1. HR dept. pn dh keluarkan email pasal issue ni. Rase takut pulak sbb benda ni mcm dah jadi merebak kan. And kalo x silap 2 hari lepas pn dah ada kes pertama kat Johor. Semoga kita semua selamat dari penyakit ini.

Dapat doa ni dari opis mate. Hope dapat manfaat dari doa ini




Bulan perkahwinan budak2 IT

Bulan ni aje, 5 orang budak IT melangsung kan perkahwinan. Jadi macam monthly event pulak hehe. Tahniah ye kawan2...Semoga bahagia ke akhir hayat, semoga menjadi pasangan yang saling memahami dan membahagiakan dan semoga aku ada lebih budget nk bagi korang wedding present hihi..Insya Allah...

nanti kalau berkesempatan i akan upload gambar wedding diorang yang baru melangsungkan perkahwinan (so kalau ada antara diorang ni yang kacau gadis2 di luar sana, sila report ke isteri mereka ya) ;p

okay tak mo emo2 lagi

huhu...okay seperti tittle dia atas, tak nak emo2 lagi hehehe. walaupun hari ni teramat bz di opis. pergi keje lambat. kalau 8.15 dari rumah tu maknanya lambat la sbb 8.30 sampai opis. And sume orang kat opis tu datang awal. so kalo sampai 8.30, sume orang dh mengadap laptop and dah ade yang menaip sampai nk pecah keyboard tu (entah2 update blog kot hehh) and i pulak baru sampai, terhegeh2 nk keluarkan laptop dari bag ehhe..

pastu pagi2 lagi dh mengadap list software yg nk kne audit. sapa yg suka audit? cuba cakap. kalau ada sapa2 yg suka, boleh tolong i buat kerja2 tu. pastu ada user komplen dalam server ada virus donut.vbs. ingat kan donut big apple ke, jco donut ke. Ceh. 2 jam godek2 pasal virus ni last2 mals nk tgk.

dah2 tak nak citer pasal opis (walaupun pasni mesti i citer lagi sbb tu lah rutin sehari2 - kerja - kerja - kerja) huhu

malam tadi sbb bosan sgt, and dah penat baca macam mana nk install samba dalam ubuntu and setelah bermacam2 cara i buat tapi tak berjaya juga install. i pun main satu game yg i suka. and yang bestnye game ni ada sekali dalam ubuntu distribution hehehe...game yg i maksudkan adalah...jeng..jeng..jeng...Sudoku!!!

haha..mesti kena maki. yelah orang main counter strike ke, ragnarok ke, i main sudoku hehe. takpe yg paling best is i main takde error langsung, and dah berlagak pun dgn adib (Oracle DBA yg dok sebelah i) sbb dia pun hantu sudoku. hehe berikut di paste kan screen shot dari hasil i main sudoku ni...



tak teror mana pn. ada je budak darjah 2 complete sudoku within 3 min. hehe tpi still nk tunjuk gak hahaha

Thursday, June 18, 2009

If i were a boy...

Another emotional day....i think this song suites my emotion well...so enjoy...

"If I Were A Boy"

[Verse]
If I were a boy
Even just for a day
I’d roll outta bed in the morning
And throw on what I wanted then go
Drink beer with the guys
And chase after girls
I’d kick it with who I wanted
And I’d never get confronted for it.
Cause they’d stick up for me.

[Chorus]
If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I’d be a better man.
I’d listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he’s taken you for granted
And everything you had got destroyed

[Verse]
If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone it’s broken
So they’d think that I was sleepin’ alone
I’d put myself first
And make the rules as I go
Cause I know that she’d be faithful
Waitin’ for me to come home (to come home)

[Chorus]
If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I’d be a better man.
I’d listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted (wanted)
Cause he’s taken you for granted (granted)
And everything you had got destroyed

[Bridge]
It’s a little too late for you to come back
Say its just a mistake
Think I’d forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong

[Chorus 2]
But you’re just a boy
You don’t understand
Yeah you don’t understand
How it feels to love a girl someday
You wish you were a better man
You don’t listen to her
You don’t care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Cause you’ve taken her for granted
And everything you have got destroyed
But you’re just a boy



Tuesday, June 16, 2009

Untuk kawan2 yang suka tukar blog template tapi tak tau camne nk sustain widget

lately ramai kawan2 yang mengadu blog widget ilang bila upload customized template. Customized template adalah template2 yang selain daripada default blogger template contohnya kita download free template dari website lain.

tapi tulah, tunggu ye. memang ada caranya nk kekalkan widget2 tu, tapi memerlukan sedikit pembacaan. Aku tgh draft, so once siap nnt, korang boleh lah tukar template comey2 selalu and widget2 tu tak ilang pn!! hehe

ni takde kena mengena pn tapi saja nk upload my daughter's pic...comel tak? hehe..like mother like daughter haha...maybe 10 years from now when she reads my blog, she'll be smiling at how cute she is and realizing how i love her. ibu love u so much!!!








Sunday, June 14, 2009

.........

hmm.......dua tiga hari ni rase down giler...tu lah seperti orang kata kuat mcm mana pn seseorang tu, dia still akan kalah dgn emosi dia..aku pun manusia biasa..ada hati yang kadang2 sayu sebab perlakuan dan kata2 orang, sedih sebab orang hanya pandai berjanji tapi tak pandai mengotakan, tambah2 sedih bila Allah anugerahkan kita dgn akal tapi kita tak gunakan untuk hargai orang2 yang kita sayang...kita hanya pandai mengatakan sayang...saye sayang awak...tapi hanya di bibir dan mungkin juga di hati tapi tidak pada akal...sebab orang yang kita sayang kita biarkan hadapi kesusahan seorang diri...kita tak peduli pun macam mana keadaan dia sebab kita cuma tau tanya "awak dah makan" tapi tak membantu dia buat kerja so dia boleh makan, kite cakap "kejap lagi tido lah ye" tapi kita tak bantu dia menyudahkan perkara2 yang menghalang dia daripada tidur...dan macam2 lagilah yang aku tak boleh tuliskan di sini sebab kalau aku tulis, aku dah x nampak monitor ni...

aku rasa semua orang perlukan sokongan dan motivasi untuk mengharungi hidup ini...perlukan teman yang memahami...bukan teman yg hanya tahu mengambil kesempatan...hanya tau berkata2 tapi tak tau menggunakan akal untuk menunaikan kata2 itu...ataupun sebenarnya mereka ini sedar apa yg perlu dilakukan utk orang2 yg disayangi...cuma mereka lebih selesa mengerjakan kemahuan masing2 dan buat2 seolah tak mengerti bahawa aku juga ada kemahuan aku sendiri...

sampai bila aku boleh bersabar...Semoga Allah tabahkan hati aku...Amin...

Tuesday, June 2, 2009

Ape makna tarikh lahir anda...



hehe..my beloved friend gave this to me...so ada persamaan sikit2 lah dgn aku yg sebenar hihihi

Demi Cinta - Kerispatih....

Lirik Lagu Demi cinta - Kerispatih
Sob...sob....







Maaf, ku telah menyakitimu

Ku telah kecewakanmu

Bahkan ku sia - siakan hidupku,

dan kubawa kau s’perti diriku

Walau hati ini t’rus menangis

Menahan kesakitan ini

Tapi ku lakukan semua demi cinta

Akhirnya juga harus ku relakan kehilangan cinta sejatiku

Segalanya t’lah ku berikan

Juga semua kekuranganku

Jika memang ini yang terbaik

Untuk diriku dan dirinya

Kan ku t’rima semua demi cinta


Reff :

Jujur, aku tak kuasa, saat terakhir ku genggam tanganmu

Namun yang pasti terjadi, kita mungkin tak bersama lagi

Bila nanti esok hari

Ku temukan dirimu bahagia

Ijinkan aku titipkan kisah cinta kita selamanya




Monday, June 1, 2009

Tips masukkan page number dlm Ms Word 2007 (sbb zaza waste 2hrs buat bende ni)

Benci! Benci! Uwaaa...rase mcm orang bengong sbb abiskan masa 2 jam kat opis siang td semata2 nk masukkan page number dekat Ms Word 2007. Pernah tak sapa2 lalui perkara yg sama? Leceh tau!! Sbb the first two page tu is table of content and disclaimer, so tak nak letak page number. Supposedly number 1 dekat page 3 tapi tak jadi2...dia nk jugak jadi no. 3 (yelah sbb kalau kira mmglah dia page no. 3 cuma aku je nk letak dia jadi page no. 1 huh!!)

baca mcm2 forum and cuba mcm2 cara. Sampai jadi penat. teruknye sys admin buang masa 2 jam sbb nk add page number (malu2..hehe)...Then akhirnye baca satu forum ni, barulah tau yg kalau kita nk set page number 1 dekat mukasurat selain dari no. 1, kita kena buat benda ni:

1) Pergi dekat header and footer. Tick "set different first page"
2) Pastu buat section break (untuk jadikan mukasurat 1-2 berpisah dgn mukasurat 3. So, mukasurat 3 seolah2 jadi mcm mukasurat 1 lah)
3) Untick dekat 'Link to previous section'
4) Pastu barulah add page number

Sukses!Sukses! hehe...

Abangku melanggar tonyok :)

Ape tu tonyok? tonyok = khinzir. la la la la

So malam tadi baru je lepas tata tata tgk abang pergi kerja. abang kandung ye! Kalau husband, zaza x boleh nk panggil abang. Mcm pelik je. Pastu mcm x sesuai...Biasa kalau panggil abang tu tentulah lelaki yg gagah perkasa mcm body builder hehe (honey, if u read this, don't get pissed off hehe...)

Patutlah masa tata tata tu dah rasa x sedap ati. Mmg dah jadi kebiasaan dari kecik, kalau ada adik beradik yg nk keluar rumah, zaza akan babai2..hehe. Kami 3 beradik aje. Zaza yg bongsu and 2 orang lagi abang. I'm the only girl in the family. So kami mmg rapat. Until now masing2 dh ada family sendiri pn still sangat rapat and sometimes kitaorang lepak2 borak2 sambil main gitar (abang sulung je yg pandai main gitar, abang ngah pandai main drum and keyboard, aku pandai main-main hahhaha...)

eh berbalik cerita asal...tgh2 siap nk tido sbb malam semalam zaza tdo kul 3 pagi and siang tak tdo langsung. So mmg mengantuk and rasa nk pitam pn ada. Alih2 aje dengar ada orang beri salam. Mak yang bukak pintu and dengar suara budak lelaki "Mak long, abang Ijat accident". Masa tu memang berderau darah. My mom pn dah gelabah semacam and sebab tengok mak risau semacam, dgn ngantuk2 tu gagahkan diri capai kunci kereta and keluar dgn abah. Nk pergi tgk accident scene. Rase time ni zaza lah anak harapan mak dan abah hahah!!

Dipendekkan cerita, ada seorang pakcik yg baik hati hantarkan abang ngah kat depan rumah. And pastu zaza terus hantar abang pergi klinik. And kalau nk tau yang namanya Gelang Patah ni macam pekan koboi (hehe...jgn marah org gelang patah, zaza pn org sini jugak)...sbb takde klinik 24 jam. So terpaksa drive pergi Tmn U. Mata dh mmg mengantuk and tak biasa drive malam sbb silau. Tapi redah aje and Alhamdulillah walaupun melilau cari klinik, dapat jugak jumpe Klinik Penawar....

Bila dh masuk dlm klinik, baru lah nampak teruk jugak abang. Kaki tencot sebelah, baju koyak, dagu, lutut, siku luka. Abang cakap langgar tonyok tu rase mcm langgar tembok and suprisingly, tonyok tu tak ape2!!!! Lepas kena langgar, abang terpelanting and tonyok tu lari terkedek2 mcm takde ape2...tapi tulah bersyukur sbb abang ngah takde ape2...Luka sikit2 tak apa sbb kat sini pernah ada kes budak meninggal sbb langgar lembu. Bila orang kampung salahkan tuan punya lembu sbb tak tambat lembu tu, tuan punya lembu tu boleh kata "Siapa suruh budak tu langgar lembu aku!". Sampainya hati!!!!

Saturday, May 30, 2009

Blog yang membuat aku ketawa dan ceria

Zaza dah banyak baca blog tapi selalunya takdelah sampai zaza follow blog tu. Sebab sibuk kerja dan macam2 lagilah. Tapi sejak beberapa minggu lepas zaza asyik nk baca 2 blog ni. A big thanks to these 2 bloggers yang membuatkan hidup zaza lebih ceria dan bersemangat. Girl power eheh! Jangan salah anggap, kedua2 blog ni takde kaitan pn dgn girl power cuma zaza rase lebih bersemangat dan happy lepas baca blog ni... lovely-austere: baca blog ni zaza rase mcm baca novel kalau hanloveyunbin pulak zaza terhibur..hehe

♥ www.lovely-austere.blogspot.com
♥http://hanlovehyunbin.blogspot.com/

haha...walaupun zaza tak kenal korang, korang memang best!!

Tak tau nk buat apa

Erm dah pukul 12 tapi masih menghadap laptop. Konon2 nk siapkan proposal yg boss suruh siapkan. Dari pagi tadi sampai ni satu pun x gerak hehe..tak boleh nk pikir. Dok surf sana...surf sini cari idea, last2 bukak blog, baca blog orang, online shopping heehhe. Sejak akhir2 ni gila online shopping. Senang, mudah, pantas. Xyah nk pikir nk cari kat shopping complex mana. Order je online tau2 dh smpi rumah hehe. Zaza selalu shopping dekat eightdesignsboutique.com pastu kalau untuk selendang, boleh tengok selendang cantik2 dekat lovelyaustere.blogspot.com and few lagi blog yg zaza x berapa ingat. Sebab zaza orang JB and kat sini memang payah sikit nk cari kedai jual selendang yg cantik2 so nasib baiklah ada insan2 berjiwa besar yang bersusah payah amik gambar selendang and post kat blog diorang..terima kasihlah banyak2 kerana memenuhi permintaan kami heheeee...

okeh zaza rase nk sambung balik kerja2 tertunggak...guten nacht!!Good Night!!

Wednesday, May 6, 2009

It's been too long....

wow....tak sangka sekarang ni dh tengah tahun 2009. Last zaza update blog ni pada 2007. masa tu umur 25. sekarang dah +2. dh makin tua dong..haha well...lots of things had happened and changed. The first of all the changes is that i'm already married on 24th May 2008...and now an addition to the change is that i've given birth to the sweetest, cutest and most adorable baby girl...haha. I'll describe further on these changes in separate posts. what else? aha...tomorrow i'll be going back to the office after 60 days maternity leave..what do i feel? well...i feel suck!! haha... i used to like my working environment so much in the past but since some nice people left and what's left to run the office is walking people without heart and brain - might as well call them walking stick :)) - i no longer enjoy my work. Guess i have to read some books on self motivation to overcome this madness hehe...maybe i could find some books on 'how to work with an annoying and irritating boss' or '100 ways to show your boss that he is NOT always right' la la la la....
Related Posts with Thumbnails