Wednesday, June 9, 2010

Our Simple 2nd Wedding Anniversary Celeb...


Entry terlambat 17 hari...
Tapi masih nk cerita juga..buat kenangan di hari tua..sebab saya ada problem short term dan long term memory lost huhu
heee...tak sangka dah 2 tahun kitaorang kawen
Dah dapat seorang cahaya mata pun
Pelik, kenapa panggil cahaya mata ek?
Apakah?

Tarikh kawen kitaorang pada 24 May 2008
Both of us married at 25++ years old...its 3 days earlier than my husband 26th birthday

ngelat sungguh
setiap tahun, pada bulan May, encik husband akan dapat 2 hadiah - hadiah anniversary dan hadiah besday...
Tahun ni saye ngelat, bagi perfume Tommy Hilfiger dan choc aje sebab budget melarikan diri dari saye hehe

tahun ni anniversary celebration kitaorang sangat simple..
in fact, we didn't really celebrate..sebab one thing, kitaorang tak amik cuti
oh sungguh sadis
anniversary date falls on Monday...ape boleh buat...
Kalau on leave boleh lah pergi 2nd honeymoon...uhuk2 (dah lah budget lari masih nak pegi honeymoon)

so kami sambut anniversary 2 days earlier...that is on Saturday
In the morning, we just go out to the park in Bukit Indah with little Zulaikha, buy McD big breakfast set and we sat there at almost 2 hours.
Kelakar sebab semua orang datang tempat ni untuk jogging, main baseball dan lain-lain aktiviti mengeluarkan peluh, tapi family kitaorang sibuk makan McD
Menambah kalori dalam badan +_+


Dah lama teringin nak makan bfast McD
Tp kat Gelang Patah mana ada McD...
Mana tau satu hari aku bukak McD kat area Gelang Patah ni *hohoho*




encik husband membawa cik zulaikha yang excited menunjukkan kebolehan berjalan
ibu mana?
ibu sedang mengsnap gambar sambil menguyah McD +_+






tak ingat apa yang kami berdua buat haritu sehingga cik zulaikha tertawa begini ;p


Selesai aktiviti waktu pagi
Kemudian saya bersama encik husband dan zulaikha pergi pasar

detik-detik indah dilalui
sehinggalah
..
..
..
..
..


panggilan dari opposite syurga
menamatkan episod suka ria...

dari pukul 7 petang hinggalah 9 malam bergelut menyelesaikan masalah beberapa user tak boleh send email out
Penat berfikir
Zulaikha pun diabaikan - terima kasih emak!
Hangin sebab user tak paham-paham yang kita kat rumah cuti, tak macam dia tengah kerja, dah tu dok sibuk call 10 minit sekali untuk bertanya progress dan mempersoalkan kenapa masalah ini berlaku

Biar saya stress kan di sini bahawa sesungguhnya jika saya atau mana-mana orang IT tau apakah punca sesuatu masalah berlaku, sudah tentu masalah itu sudah pun dapat diselesaikan dalam waktu yang singkat...ataupun masalah itu tak berlaku langsung dan tak dinamakan masalah pun...

Kalau saya tengah sibuk nak solve problem, awak pulak menyibuk call tanya progress...makin lambatlah saya nak solve problem tu
Ada paham kah encik?



Sakit hati lagi sebab dah janji dengan husband nak keluar makan malam berdua
Adakah makan malam ku sudah binasa?
oh...tidak!!!!!


Alhamdulillah dengan izin Allah yang menggerakkan hati saye untuk mendownkan satu server yang membawa masalah
Tetapi saya perlu pergi ke opis, dan berada di sana selama hampir satu jam untuk memastikan masalah benar2 selesai...

Okey habis sudah alam bahasa melayu baku saye
+_+


Walaupun insiden email ni buatkan saya bad mood, program dinner bersama encik husband tetap diteruskan...
Oleh kerana lapar tahap gaban Z potong 3
dan dek kerana hangin sebab masalah email tadi (saye kalau time marah memang akan makan dengan banyak untuk kawal marah huhu), kitaorang berdua order makanan macam nak dimakan oleh 4 orang haha

Dan oleh kerana lapar sangat, saye tak sempat snap gambar masa makanan baru sampai...
Yang ada cuma gambar selepas selesai makan....sebab waktu itu waktu merehatkan perut macam ular sawa lepas telan buaya...so bolehlah snap gambar...+_+

Oh ye..
Dinner malam itu di restoran yang jaraknya lebih kurang 4 kilometer dari opis...
Restoran Saujana...
Tiap2 bulan makan kat sini...so takde lah special pun dinner anniversary kami...
rancang nak makan kat Carabou tapi dah pukul 9:30 malam...mana lah nak pergi Carabou kat bandar tu lagi, alamatnye makan kerbau aje lah



minuman wajib kalau pergi Restoran Saujana - Mango blended. Slurppp!!!!



Menu malam anniversary:
Nasi putih
Ikan Siakap 3 rasa
Ayam lemon
Udang Nestum
Kailan Ikan Masin
Tomyam Campur
Mango blended
Sirap Laici


First time tgk macam tak abis pulak nak makan
Setelah bepuluh kali tengok dan suap, jadi cenggini




Ni ikan siakap 3 rasa tinggal tulang
Nasib sudu tu besi haha




Ayam lemon ni pn favorite
tapi perut dah penuh sangat...sempat makan sikit aje
yang lebih ni tapau





Ni all time favorite...
Sbb tu tinggal 2 ekor aje
Udang nestum
Cantik 10x ganda dari yang saya masak




Habislah sudah malam anniversary kami...
Cuma saye agak kesal kerana ia telah dicemari oleh panggilan busuk!!!!!
Aku benci kau panggilan busuk!!!!

Apepun...happy 2nd Anniversary honey...
Good nite....

2 owesome!!:

..::daria::.. said...

hepi belated 2nd anniversary mas :)

smoge mas + hasben + cik zulaikha yg comel tu hepi forever after..aminn

Zaza said...

noma -> tq...untuk noma dan encet bee juga...:)

Related Posts with Thumbnails