Saturday, April 17, 2010

10 most popular baby names in Malaysia

Semenjak menjadi ibu ni selalu lah saya masuk website babycenter
Website ini sangat bagus dengan info-info sebelum, semasa dan selepas mengandung, juga setelah anak lahir.
Setiap user yang register profil dengan website ini boleh masukkan umur anak, dan setiap minggu kita akan dapat info mengenai perkembangan yang sepatutnya anak kita kecapi
ehe...


Antara dilema ibu mengandung, selain dari berat badan yang naik macam roket +_+
adalah nama baby
Susah betul nak namakan baby kita
Macam-macam nama
Dan sekarang jadi trend pula nama anak mesti ada glamour-glamour sikit
haha
saya tak terkecuali

Saya namakan anak saya Nur Zulaikha Arifa
Maksud nama anak saya:
Nur - cahaya
Zulaikha - yang cantik dan menggoda
Arifa - bijaksana

Complete package untuk orang perempuan kan?
ehhehe....

ok....dekat website babycenter ada list 10 nama baby paling popular di Malaysia

10 most popular boys' names


1. Adam
2. Danish
3. Aqil
4. Jayden
5. Ethan
6. Irfan
7. Rayyan
8. Isaac
9. Ian
10. Ryan

10 most popular girls' names


1. Alya
2. Hannah
3. Zara
4. Nurul
5. Sarah
6. Alyssa
7. Qaseh
8. Arissa
9. Adriana
10. Qistina


Sedap-sedap kan nama ni


Tapi ada opismate saya namakan anak dia Abdul Karim aje
Sedap jugak kan?



8 owesome!!:

katu said...

Mmmm....ni buat rase nak cepat kawen....hmmmmmmmm.....bile kite tau kite dah sedia ekkk....

Zaza said...

huhu azam...aku masa kawen tak ready pun...bercinta aje best...bila nk kawen menggelabah hahha...

semua ketentuan Allah...kita ikut aje...doa minta yang baik2...itu aje...hehe

jijiepi said...

hmmm...mcm best je link tu ;)

Zaza said...

jijie - sesuai untuk orang yang dh nak kawen..hehe

Epi tiap2 ari kena usik kat sini hehe

jijiepi said...

kena usik?wakakkakak..
sy suke,sy suke.usik je dia tu ;)
ngeeeeee

Zaza said...

orang paling pendiam+pemalu kat IT nk kawen, mestilah kena usik kan...

ngeee.....

jijiepi said...

hahahha..hmmm....sila sila..
sy izinkan dgn spenuh hati.
usiklah dia..

tp,jgn lbih2 tau.cian kt dia..
hehehe

♥Hernee Nazir♥ said...

akk kn mmg dh siap2 smpan name utk baby dr time study..hahahaha..over btul..

Related Posts with Thumbnails