Friday, July 2, 2010

Bagi saye, sesetengah perkara lebih baik jika tiada

hari ni berlaku sesuatu dalam diari kerja saye
performance review
hahah
semenjak tahun lepas, performance review ni bagai nightmare untuk saye
kenape begitu tak perlulah diceritakan

Tapi bagi saye, ini pendapat saye, ramai orang bijak pandai di luar sana yang surely akan tidak setuju dengan kata2 saye
Tak mengapa, seperti yang saye katakan, ini pendapat saye
isi hati saye


Sebenarnye saye dah putus asa @ malas@ menyampah dan rasa tak ada gunanya performance review ni
Selain dari target achievement yang berubah 3 kali setahun, awal tahun target lain, tengah tahun kita kena bambu sebab target too high to achieve or dapat result teruk then akhir tahun setelah bersusah payah kejar target, datang opis malam2 tinggal anak tinggal suami di rumah, target yang dibuat dari awal tahun tiba2 kena follow department punya
kalau kita bagus, overall department score tak bagus, so kita pun kena dapat score tak boleh lebih dari department score

Mungkin anda tak paham apa yang saye katakan

takpe


Dan sebenarnye saye mungkin dah masuk fasa Don't Care

And hari ni satu lagi isu kelakar pasal benda ni
Saya diberi markah rendah semata-mata kerana ada orang call saya selepas opis hours, tapi tak dapat. Seingat saya, baru 2 kali orang tu call, tapi dia kata 5 kali.
Dalam masa 6 bulan, 5 kali tak angkat telefon selepas office hours, maka anda tidak layak dapat perfect marks????
Walaupun di masa-masa lainnya anda mengangkat telefon, remote access to office untuk troubleshoot, datang opis pada hari cuti selepas dijerit melalui telefon walaupun masalah yang berlaku di opis bukan masalah saye, dan keesokan hari tiada kata maaf pun

Kalau macam ni gayanya, baik saye gantung je telefon tu kat leher...

Come on lah...

You ask what i can give back, but you yourself, what have you given to me? To us?
Is it only yelling??
f**k off

1 owesome!!:

M.U.M.M.Y.P.I.N.K. said...

saya paham kamu...huhuhu..
3x ubah..last2 ikut dept nye..biaselh tu..

Related Posts with Thumbnails