Thursday, July 29, 2010

Tips baju belobang kena iron dapat dipakai semula *dgn sedikit ongkos dan usaha

Kalau korang pernah lubangkan baju sebab iron terlalu panas,
pulak tu baju tu baru jek pakai sekali dua, beli mahal lah pulak, baju favorite lah dan macam2 lagilah kesukaan terhadap baju tu sampai rasa nak buat tukun je iron yang jahanamkan baju tu
~ padahal sendiri berangan masa iron baju. Nk salahkan iron pulak ~
ngeeeeee.....

Sedih tau bila saat ni terjadi...
pulak mase hari raya...baru nk melaram dgn baju bling-bling tiba-tiba iron buat perangai pulak...
terpaksalah melaram dgn baju yang takde bling-bling
hilang glamer cik kiah oi!

haha
actually raya 2 tahun lepas, saye dh lubangkan baju raya yang baru di pakai sekali...
sedih... -_-
pastu untuk hari-hari yang mendatang, hanya boleh lihat baju tu tergantung dalam almari dengan perasaan sesal yang maksima
beli mahal lah jugak, pastu baru pakai sekali...
maybe sebab baju tu kain organza, so kena iron panas sikit dah belobang
uuuuuuu


tapi sekarang saye tidak sedih lagi sebab dah jumpa solution
terima kasihlah pada ibu-ibu di opis tu yang rajin amat menjahit
akhirnya saya DAPAT PAKAI BALIK BAJU YANG BELOBANG TU


Cara ni boleh dipraktikkan kalau bersedia nak KELUAR DUIT SIKIT
or kalau korang tangan seni, boleh buat sendiri
kalau saye, mmg alamat tak jadik la...


Korang boleh la cuba trend terbaru yang lain, tp ape yang saye buat untuk baju saye tu,
saye mintak kawan kat opis JAHIT MANIK, so tetotoplah lobang yang saya ciptakan kat baju tu.....
Charge harga kawan2...Thanks a lot AIN!





Sebab baju tu belobang kat belakang, maka kena lah jahit manik dekat blkg
Walaupun orang kata nampak pelik tiba2 ada jahit manik besar kat belakang baju, saye tak kisah pun....
Sekarang macam2 fesyen ada
fesyen baju yang terdedah baju, lengan sebelah pun ada, takkanlah manik kat belakang baju pelik sangat pulak kan?






2 bunga besar tu sebab nak tutup kawasan yang belobang tu
cantik kan? bling blang blong





Untuk sedondonkan depan dan belakang baju, saye mintak ain jahitkan sekali manik kat depan
tapi kat depan manik yang comel2 aje...




Yang penting saye puas hati sangat dengan kualiti jahitan kawan saye ni...
pastu puas hati dan bersyukur dapat pakai balik baju tu....takdelah tesadai jek dalam almari...
pastu yang best sekali, baju tu dah jadi bling ganda 23... (hehe ni tagline DJ radio sinar)


Okey sekian...
So kalau baju lobang, boleh buat camni ek! <- Ni TAGLINE ORANG JOHOR tau. ~ PROUD TO BE JOHOREAN ~ Salam 1 Malaysia...^_^

4 owesome!!:

♥Hernee Nazir♥ said...

tips ni sgt cool heh.. ;)

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site ddynzaza.blogspot.com
Is this possible?

Zaza said...

kak hernee -> heee...syg baju...terpakselah buat cenggini...

Zaza said...

Hi Anonymous,

No prob.

Related Posts with Thumbnails